Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. mája 2023 o 13:30
Čas čítania 0:50

Nové detaily o výbuchu plynu pri Trnave. Hrdina Rasťo zachránil životy ďalších 5 rodín, hneď po explózii poslúchol intuíciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden z obyvateľov bytovky po explózii zachoval chladnú hlavu a svojím činom zachránil životy susedov.

V obci Biely Kostol pri Trnave v sobotu vybuchol plyn. V dôsledku explózie prišla o život jedna osoba a ďalší obyvateľ bol s vážnymi zraneniami hlavy a končatín prevezený do nemocnice.

Rozvážny sused z vedľajšieho vchodu však zachoval chladnú hlavu. Po výbuchu utekal do centrálnej rozvodne a vypol hlavný prívod plynu, čím pravdepodobne zabránil ešte väčšej tragédii, píše Nový Čas. 

Bol to pokojný večer, ktorý si 43-ročný Rasťo užíval s rodinou, keď ho odrazu prerušil silný výbuch. Muž okamžite vyviedol rodinu z domu a ponáhľal sa uzavrieť hlavný prívod plynu. Svojou rozvahou tak pravdepodobne zachránil ďalších päť rodín, ktoré v bytovke bývali. 

„Keď to buchlo, okamžite som zalarmoval rodinu a utekal som zavrieť hlavný prívod plynu. Vtedy som netušil, čo bolo príčinou, ale intuitívne mi napadlo vypnúť to,“ opísal Rasťo kroky, ktoré podnikol hneď po výbuchu.

O život prišiel pre nešťastnú lásku 

Okrem troch bytov v bytovke boli poškodené aj ďalšie tri byty v susednom vchode. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch. Ďalšieho obyvateľa bytovky museli záchranári s vážnymi zraneniami previezť do nemocnice. Dve osoby utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Dôvodom výbuchu bol údajne úmyselne založený požiar, informovali tvnoviny.sk. Spôsobil ho 41-ročný muž, ktorý vo svojom byte pri explózii zahynul. Motívom činu mala byť nešťastná láska.

 hazz, Biely Kostol, výbuch plynu, požiar
Zdroj: Hazz
Domov
Zdieľať
Diskusia