Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
16. mája 2023, 16:10
Čas čítania 0:28

Whatsapp dostal novú funkciu, na ktorú čakali milióny používateľov. Takto ju zapneš vo svojom telefóne, prioritou je súkromie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť Meta sľubuje, že funkcie zamerané na súkromie budú na Whatsappe postupne pribúdať.

Populárna aplikácia Whatsapp predstavila novú funkciu Chat Lock, ktorá používateľom zjednoduší spravovanie súkromných chatov. Uzamknuté chaty budú po novom uložené v priečinku, ktorý bude chránený heslom alebo biometrickými údajmi.

Upozornenia z týchto chatov nebudú zobrazovať obsah správy ani meno odosielateľa. O novinke informoval Mark Zuckerberg na Facebooku.


Nová aktualizácia bude užitočná najmä pre tých, ktorí sa o svoj telefón musia deliť s inými ľuďmi. Po novom sa bude dať zamknúť samotná aplikácia Whatsapp a odomknúť ju bude možné iba s použitím biometrických údajov.

„Zámok chatu v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov plánujeme rozšíriť o ďalšie možnosti vrátane uzamknutia doplnkových zariadení a vytvorenia vlastného hesla pre chaty, aby ste mohli používať jedinečné heslo, ktoré sa líši od hesla telefónu,“ píše Meta na blogu