Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. mája 2023 o 9:19
Čas čítania 0:40

Záhada s lietadlom na Orave naďalej pokračuje. Zverejnili nové detaily o pátraní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lietadlo mal riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý mal nalietaných 4 500 hodín.

Malé lietadlo, ktoré vo štvrtok 18. mája večer zmizlo z radarov na Orave, stále nenašli. Ako pre TASR v piatok ráno potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík, aktuálne pokračujú v pátraní. V noci sa doň zapojilo vyše 100 ľudí.

Janckulík uviedol, že prehľadali Oravskú Lesnú a široké okolie, no bezúspešne. „Ideme smerom do Novote, ešte tam máme informácie od svedkov, ktorí nám volajú. V noci sa do akcie zapojilo vyše sto ľudí. Medzi nimi Oravský záchranný systém, dobrovoľní hasiči, polícia aj Záchranný systém Slovensko z Trnavy, Serede s dronmi,“ vymenoval.

Oblasť od Flajšovej cez Okrúhlicu smerom na Oravskú Lesnú počas noci prehľadávali aj horskí záchranári, a to pomocou dronu s termovíziou. „Zatiaľ bezvýsledne,“ napísali na sociálnej sieti.

Lietadlo mal podľa Janckulíka riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý mal nalietaných 4 500 hodín. Štartoval v Topoľčanoch, smeroval do Bielsko-Białej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál.

Domov
Zdieľať
Diskusia