Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
22. mája 2023, 7:18
Čas čítania 0:53

Až 150-tisíc Slovákov má nárok na 350 eur na notebook. Čas na získanie príspevku sa kráti, skontroluj si podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žiadosti o digitálny príspevok na nákup elektroniky je možné posielať iba do konca školského roka 2022/2023.

Tisíce študentov majú nárok na príspevok na notebook či tablet vo výške 350 eur. Požiadať oň musia zákonní zástupcovia detí na webe digitalnyziak.sk. Pozor, o príspevok však môžu požiadať iba do konca školského roka, teda do konca júna 2023. 

Žiaci, ktorým príspevok schvália, dostanú zľavový poukaz v hodnote 350 eur na nákup elektroniky v obchodoch, ktoré sa do výzvy zapoja. Využiť ho však budú môcť iba na jedno zariadenie. V prípade, že si vyberú elektroniku prekračujúcu sumu poukazu, doplatiť ju budú musieť z vlastného vrecka. 

Štát na projekt vyčlenil 65,4 milióna eur. Nárok na štátny príspevok 350 eur na nákup notebooku či tabletu majú štyri skupiny žiakov. 

Kto má na príspevok nárok?

Príspevok je určený všetkým prvákom stredných škôl na akademický rok 2022/2023.

Nárok na príspevok majú aj žiaci z akéhokoľvek ročníka pochádzajúci z rodín v hmotnej núdzi, ak príjem členov z jednej domácnosti nedosahuje sumy životného minima.

Príspevok 350 eur môžu získať aj žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí.

Príspevok sa týka aj žiakov, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60 percent mediánu príjmu. Príspevok dostanú na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. dokladu o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe.

Ministerstvo na webe zverejnilo aj prehľadnú tabuľku na výpočet mediánu príjmu pre vybrané typy domácností. 

tabulka, digitalnyziak.sk
Zdroj: digitalnyziak.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia