Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. mája 2023, 14:10
Čas čítania 0:32

Prezident Zelenskyj: „Mier sa dnes priblíži,“ vyhlásil na summite G7

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prezident Ukrajiny pricestoval do Japonska.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval v sobotu na summit skupiny najbohatších krajín G7 v japonskom meste Hirošima. Jeho prílet na tamojšie letisko zaznamenala japonská televízia NHK, píše portál denníka The Guardian a tlačové agentúry DPA či AFP.


Zelenskyj v sobotu na Twitteri uviedol: „Japonsko. G7. Dôležité stretnutia s partnermi a priateľmi Ukrajiny. Bezpečnostné záruky a väčšia spolupráca s cieľom nášho víťazstva. Mier sa dnes priblíži.“ Podľa neho bude výsledkom stretnutí na summite G7 práve priblíženie sa k mieru.


Pôvodne sa uvádzalo, že ukrajinský prezident sa s lídrami skupiny popredných bohatých demokracií G7 spojí len cez videomost. Jeho osobnú návštevu v Hirošime oznámili v piatok.
Ruská agresia proti Ukrajine je jednou z hlavných tém rokovaní v Hirošime. Do skupiny G7 patria Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Spojené kráľovstvo a USA.

Archívna fotografia z 21. marca 2023. Japonský premiér Fumio Kišida a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Archívna fotografia z 21. marca 2023. Japonský premiér Fumio Kišida a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zdroj: Ukrainian Presidential Press Office, AP
Domov
Zdieľať
Diskusia