Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. mája 2023, 9:50
Čas čítania 0:56

Posun v prípade Madeleine McCannovej: Polícia prehľadáva konkrétne miesto

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prehľadávať budú oblasť neďaleko vodnej nádrže Barragem do Arade zhruba 50 kilometrov od letoviska Praia da Luz, kde dievčatko v máji 2007 zmizlo.

Portugalská polícia oznámila, že bude pokračovať v pátraní po britskom dievčatku Madeleine McCannovej, ktoré v roku 2007 zmizlo v portugalskom regióne Algarve.


Portugalská justičná polícia potvrdila správy miestnych médií o tom, že bude ďalej pátrať na žiadosť nemeckých úradov a za prítomnosti britských policajtov a nemeckých vyšetrovateľov.

Prehľadávať budú okolie neďalekej vodnej nádrže

Prehľadávať budú oblasť neďaleko vodnej nádrže Barragem do Arade zhruba 50 kilometrov od letoviska Praia da Luz, kde dievčatko v máji 2007 zmizlo z apartmánového komplexu. Polícia oblasť uzavrela.


Hlavný podozrivý Christian B. mal túto priehradu pravidelne navštevovať medzi rokmi 2000 až 2017. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že vtedy len trojročné dievčatko uniesol a následne zavraždil.


Prokuratúra v Braunschweigu obžalovala Christiana B. vlani v októbri v troch bodoch zo znásilnenia a z dvoch sexuálnych trestných činov voči deťom. Mal sa ich dopustiť medzi 28. decembrom 2000 a 11. júnom 2017 v Portugalsku. Tieto obvinenia však nesúvisia so zmiznutím McCannovej.


Krajinský súd v nemeckom Braunschweigu tvrdí, že nie je v jeho právomoci súdiť hlavného podozrivého v prípade zmiznutia McCannovej, pretože posledná známa adresa Christiana B. v Nemecku bola v inej spolkovej krajine — Sasku-Anhaltsku.


Podozrivý si už odpykáva sedemročný trest za znásilnenie 72-ročnej americkej turistky, ktorého sa dopustil v Portugalsku v roku 2005.


Madeleine McCannová zmizla deň pred svojimi štvrtými narodeninami, keď jej rodičia večerali s priateľmi v neďalekej reštaurácii. Napriek rozsiahlemu medzinárodnému pátraniu sa nenašli žiadne stopy a v súvislosti s jej zmiznutím nebol doposiaľ nikto obvinený.

Rodičia Madeleine McCannovej.
Rodičia Madeleine McCannovej. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia