Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
24. mája 2023, 14:30
Čas čítania 5:33

Šéf slovenského Primarku: Chceme zbúrať predsudky o tom, že udržateľná móda musí byť drahá

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Na slovenský trh vstupuje značka Primark, ktorá otvára svoju prvú predajňu v bratislavskej Eurovei.

Na Slovensko prichádza módny reťazec Primark, ktorý je pre Slovákov známy najmä lacnými módnymi kúskami, ktoré si mnohí kupovali počas návštev Veľkej Británie. Jeho prvá predajňa sa otvára už tento týždeň v novej časti bratislavskej Eurovey. Refresher sa rozprával s Maciejom Podwojským, riaditeľom značky pre strednú a východnú Európu.

Riaditeľ značky Primark pre strednú a východnú Európu Maciej Podwojski.
Riaditeľ značky Primark pre strednú a východnú Európu Maciej Podwojski. Zdroj: REFERESHER/Ľubo Baran

Podľa slov Podwojského lacný tovar automaticky neznamená nižšiu kvalitu. Riaditeľ však apeluje aj na to, že ak ide o tému ekológie, práve obrovské reťazce ako Primark by sa mali snažiť o pozitívne zmeny.

V rozhovore zároveň vysvetľuje, ako je možné, že reťazec predáva svoj tovar tak lacno, aj to, koľko pracovných miest vytvorila značka svojím príchodom na trh. „Čo ma špeciálne teší, je, že traja naši manažéri sú Slováci, ktorí žili v zahraničí a pracovali pre spoločnosť a s otvorením prvej slovenskej predajne sa vrátili späť na Slovensko,“ prezrádza v rozhovore. 

25. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:24 Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková

Na Refresheri ti pravidelne prinášame články, v ktorých píšeme o známych značkách pôsobiacich na našom trhu. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom.

Ponúkate tovar, ktorý má výrazne nižšie ceny než mnohé iné módne značky na trhu. Ako máte nastavenú stratégiu, že vám to funguje?

Som rád, že sa na to pýtate, lebo táto téma je často spojená s našou spoločnosťou. Našou stratégiou je prinášať módne kúsky za najlepšie možné ceny. Darí sa nám to vďaka veľkosti a objemu objednávok, ktoré zadávame u dodávateľov.


Naopak, peniaze šetríme na tom, že neinvestujeme do štýlových vešiakov a úplne minimálne míňame na reklamu. Nemáme žiadnu televíznu reklamu a ani slávnych ľudí v kampaniach. Omnoho viac fungujeme na tom, že značka sa v podstate predáva sama a povedomie o nej šíria samotní zákazníci. Máme aj vyvinutý systém logistiky, ktorý nám tiež šetrí náklady, keďže krabice s výrobkami putujú priamo do predajní.


Čo je najpredávanejším tovarom?

Polovica toho, čo predávame, sú základné kúsky. Ponožky, spodná bielizeň, pyžamá, obyčajné tričká a druhá polovica sú trendové kúsky. Veľmi dobre predávanou je napríklad naša aktuálna letná ponuka, ale aj niektoré z našich licencovaných kolekcií ako Lilo a Stitch či naše partnerské kolekcie Disney a NBA. Existujú položky, ktoré sa dobre predávajú celoročne, ale máme aj produkty, ktoré sa predávajú sezónne. Akurát sú to rôzne farebné saká alebo biele džínsy.  

Podľa slov riaditeľa značky môže Primark ponúkať lacnejší tovar vďaka dobre nastaveným procesom spoločnosti.
Podľa slov riaditeľa značky môže Primark ponúkať lacnejší tovar vďaka dobre nastaveným procesom spoločnosti. Zdroj: REFERESHER/Ľubo Baran


Bude mať na Slovensku Primark rovnaký tovar, ako má napríklad v predajniach v Británii?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137286 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či bude Primark na Slovensku predávať rovnaké veci ako v zahraničí.
  • Či bude značka otvárať aj ďalšie predajne v iných slovenských mestách.
  • Koľko pracovných miest vytvoril Primark na Slovensku.
  • Akým spôsobom sa značka snaží o ekologickejšie fungovanie.
Domov
Zdieľať
Diskusia