Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
25. mája 2023 o 12:36
Čas čítania 0:28

Lidl zaskočil zákazníkov. Z predajní v Európe sťahuje svetoznámu značku sladkostí, no slovenského trhu sa veľká zmena netýka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dôvodom je spor o ceny medzi výrobcom a predajcom.

Reťazec Lidl postupne po celej Európe zo svojej ponuky sťahuje známe gumené cukríky značky Haribo. Dôvodom veľkého sťahovania cukríkov je podľa nemeckých médií spor pre cenovú politiku, pretože Haribo od Lidlu žiada priveľa peňazí, informuje web Wirtschaftswoche.

Slovenska sa však táto situácia nedotkne. Dôvodom je, že Lidl výrobky Haribo na slovenskom trhu vôbec nepredáva. Nové opatrenia však zasiahnu český trh, na čo upozornil portál TN.cz. Výrobky tejto značky si viac zákazníci v Lidli nebudú môcť kúpiť.

Diskontný predajca podľa dostupných informácií odmietol akceptovať žiadosť o navýšenie cien výrobkov Haribo. Výrobca tvrdí, že zvyšovanie cien je opodstatnené pre vyššie ceny surovín a vysokú infláciu, no Lidl cenové požiadavky spoločnosti odmietol a radšej sa rozhodol výrobky zo svojho sortimentu stiahnuť.

Lidl haribo
Zdroj: Unsplash/Vladislav Bogutski, Unsplash/Dan Cristian Pădureț
Domov
Zdieľať
Diskusia