Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
25. mája 2023 o 14:52
Čas čítania 0:43

Penta vo veľkom nakupovala pozemky v centre Bratislavy. Cenu nezverejnila, oproti obchodnému centru Nivy vyrastie nový projekt

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Penta Real Estate kupuje pozemky v bratislavskom Starom Meste.

Developer Penta Real Estate kupuje od spoločnosti HB Reavis pozemky v bratislavskom Starom Meste. Ohraničené sú ulicami Mlynské nivy, Chalupkova a Košická. Plánuje tam vybudovať projekt, ktorý má byť kombináciou bývania a kancelárií. Obe strany sa dohodli, že sumu transakcie nezverejnia.

Celková výmera dotknutých pozemkov je 27 950 štvorcových metrov a sú určené na budúcu výstavbu podľa územného plánu zóny Chalupkova. Ten určuje bývanie a vybavenosť v lokalite v pomere 70 : 30 v prospech občianskej vybavenosti.

Kombinácia bývania a kancelárií

„Momentálne sa na pozemku nachádzajú stavebné objekty, ktoré súviseli s prevádzkou dočasnej autobusovej stanice. Ide o spevnené plochy, nástupištia, čerpaciu stanicu a umyváreň pre autobusy,“ spresnil developer. Na pozemkoch chce realizovať projekt, ktorý bude kombináciou bývania a kancelárií. Presný koncept má byť výsledkom medzinárodnej architektonickej súťaže. Tú plánujú vyhlásiť v závere tohto roka.

„Výnimku bude tvoriť kancelárska budova na ulici Mlynské nivy, ktorá celý projekt odštartuje, a jej realizácia by mala byť spustená v horizonte jedného roka. Táto budova bude vychádzať z projektu, ktorý povolil predchádzajúci vlastník,“ spresnil investor. Projekt plánuje upraviť s vybraným architektonickým štúdiom. Začiatok výstavby predpokladá v treťom kvartáli tohto roka.

penta
Zdroj: Facebook/Penta Real Estate
Domov
Zdieľať
Diskusia