Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
26. mája 2023 o 6:53
Čas čítania 0:35

Obľúbená študentská jedáleň na internátoch v Mlynskej doline opäť končí. Oznámila, kedy naposledy zatvorí svoje brány

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Venza už raz svoje brány zatvorila. So stravníkmi sa prvýkrát rozlúčila v roku 2020 po dlhých 13 rokoch svojej prevádzky.

Ikonická študentská jedáleň Venza oznámila, že znova zatvorí svoje brány. Obľúbená prevádzka, ktorá doteraz sídlila na internátoch v Mlynskej doline, bude od júna z finančných a prevádzkových dôvodov opäť zatvorená. Informáciu o jej zatváraní priniesli Internáty UK na Facebooku. 

„Príčinou je až 70 % pokles počtu vydaných jedál oproti situácii pred pandémiou,“ uviedli internáty. Univerzita už vyhlásila súťaž na priestory a hľadá nového partnera. „Počas letných mesiacov bude k dispozícii stravovanie v jedálni Eat&Meet za cenu s dotáciami ako počas akademického roka,“ upresnili. 

Nie je to po prvýkrát 

Venza už raz svoje brány zatvorila. So stravníkmi sa rozlúčila v roku 2020 po dlhých 13 rokoch prevádzky. Študenti zostali bez Venzy viac ako rok, zatvorená bola od júna 2021 do septembra 2022. Nový majiteľ Venzu otvoril len v septembri minulého roka a podľa všetkého sa ani jemu nevyhli rovnaké finančné problémy. 

Venzu sme začiatkom akademického roka navštívili a takto to tam vyzeralo. 

Venza, mlyny, jedalen
Zdroj: Refresher/Bianka Zubková
 
Domov
Zdieľať
Diskusia