Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. mája 2023, 10:43
Čas čítania 0:34

Dnes musíme znovu vytiahnuť dáždniky. Tieto regióny Slovenska zasiahnu prudké lejaky, krupobitie a silný vietor, varuje SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstraha platí od 11.00 do 19.00 h vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja, v Rožňave, Leviciach, Poprade a Liptovskom Mikuláši.

Vo viacerých okresoch najmä na južnom a strednom Slovensku sa môžu v piatok vyskytnúť búrky. Meteorológovia pre dané lokality vydali výstrahy prvého stupňa. 


Výstraha platí od 11.00 do 19.00 h vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja, v Rožňave, Leviciach, Poprade a Liptovskom Mikuláši. V daných lokalitách je pravdepodobný výskyt búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 – 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.


Intenzívny dážď môže podľa SHMÚ vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov.

„Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov). Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie,“ upozornili meteorológovia. Krúpy môžu podľa ich slov poškodiť vegetáciu a súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku.

SHMÚ, počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia