Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. mája 2023, 14:11
Čas čítania 0:56

Partizánska skupina verbuje tisíce členov. Raketami a dronmi chcú ničiť ruské mestá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Veliteľ skupiny povedal, že má obrovské počty žiadateľov o členstvo a tí už čakajú, kedy sa budú môcť k partizánom pridať a podnikať útočné akcie v ruských oblastiach na hranici s Ukrajinou.

Partizánska skupina Légia Sloboda Rusku, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za minulotýždňový útok v ruskej Belgorodskej oblasti, pre stredajšie vydanie britského denníka The Times uviedla, že verbuje tisíce nových členov na útoky proti Moskve.

Majú seriózny výstroj aj záujemcov 

Veliteľ skupiny povedal, že má obrovské počty žiadateľov o členstvo a tí už čakajú, kedy sa budú môcť k partizánom pridať a podnikať útočné akcie v ruských oblastiach na hranici s Ukrajinou.


„Máme seriózny výzbroj,“ povedal pre noviny veliteľ, ktorý používa volací znak Caesar. „Máme mínomety, obrnené vozidlá, prenosné protilietadlové raketové systémy Stinger, prenosné protitankové systémy a vysokoúčinnú jednotku prieskumných dronov,“ dodal. Citoval ho v stredu aj portál britskej televízie Sky News.


Légia minulý týždeň v pondelok oznámila, že úplne oslobodila ruskú obec Kozinka a jej oddiely sa dostali až k okresnému mestu Grajvoron. Potom Rusko vyhlásilo, že ich do utorka popoludnia vytlačilo z územia.


Moskva obvinila z útoku ukrajinských militantov, ale Kyjev označil tento prienik do Ruska za povstanie ruských občanov.

Ukrajinský politik Anton Geraščenko na Twitteri zverejnil video partizánskej skupiny Légia Sloboda Rusku, v ktorom vyhlasujú, že bojujú proti Putinovi a diktatúre Kremľa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia