Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
1. júna 2023 o 8:14
Čas čítania 0:36

Američania opäť posilňujú obranu Ukrajiny raketami za 300 miliónov. Posielajú rakety HIMARS či Avenger

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Americké ministerstvo obrany ohlásilo nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Jeho hodnota je 300 miliónov amerických dolárov.

USA v stredu ohlásilo nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Zahŕňa systémy protivzdušnej ochrany a muníciu v hodnote 300 miliónov amerických dolárov.

Pentagón uviedol, že najnovšou dodávkou sa celková hodnota vojenskej pomoci Ukrajine poskytovanej Spojenými štátmi od vypuknutia vojny zvýši na 37,6 miliardy dolárov. „Spojené štáty budú naďalej spolupracovať so svojimi spojencami a partnermi, aby poskytli Ukrajine kapacitu na splnenie jej bezprostredných potrieb na bojisku aj dlhodobých potrieb týkajúcich sa bezpečnostnej pomoci,“ uviedol Pentagón.

Ukrajina sa aktuálne pripravuje na vytlačenie ruských síl z okupovaných území na východe a juhu krajiny. Balík od USA teda prišiel v najlepšom čase. 

Pentagón informoval, že nový balík zahŕňa muníciu pre systémy protivzdušnej obrany Patriot, ďalej rakety AIM-7, ako aj systémy protivzdušnej obrany Avenger a protilietadlové strely Stinger. Súčasťou balíka je aj munícia pre salvové raketomety HIMARS, delostrelecké granáty či tanková munícia. Spojené štáty zároveň posielajú na Ukrajinu viac ako 30 miliónov kusov munície do malých strelných zbraní.

USA rakety
Zdroj: Unsplash / Kevin Lanceplaine, Twitter/ukrmilitary
Domov
Zdieľať
Diskusia