Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. júna 2023, 9:51
Čas čítania 0:37

Najstarší psík na svete oslávil narodeniny, majiteľ mu pripravil obrovskú oslavu. Dožil sa rekordného veku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bobiho zapísali aj do Guinnessovej knihy rekordov.

Najstarší pes na svete Bobi v máji oslávil svoje 31. narodeniny. Jeho majiteľ vyhlásil, že pre psa naplánoval tradičnú portugalskú oslavu, na ktorej sa zúčastní viac ako 100 ľudí a vystúpi aj tanečný súbor, píše CNN.

Bobiho zapísali aj do Guinnessovej knihy rekordov a majiteľ je rád, že psík sa teší veľkej obľube a má aj fanúšikov. Bobiho dal vyšetriť, či fotenie psa nestresuje, odborníci mu však potvrdili, že je v dobrom zdravotnom stave. 

Bobi je podľa majiteľa čistokrvný rafeiro z Alenteja, plemeno portugalského psa vycvičeného na stráženie dobytka. Vek sa však na Bobim odrazil a veterinári zaznamenali problémy s chôdzou a zhoršenie zraku. 

Podľa majiteľa môže za jeho dlhovekosť aj pokojné prostredie, v ktorom psa vychováva. „Bobi je výnimočný, pretože pohľad na neho je ako spomínať na ľudí, ktorí boli súčasťou našej rodiny a, bohužiaľ, tu už nie sú, ako môj otec, môj brat alebo moji starí rodičia, ktorí už opustili tento svet,“ povedal jeho majiteľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia