Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. júna 2023, 11:55
Čas čítania 0:34

VIDEO: V Nemecku vo štvrtok udrelo tornádo s prívalovými dažďami. Za pár hodín napadlo extrémne množstvo zrážok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Extrémne počasie si nevyžiadalo žiadne zranenia.

Vo štvrtok podvečer udrela v Nemecku silná búrka. Priniesla so sebou prívalové dažde, krúpy, no aj tornádo. Dosiaľ však po extrémnom počasí neboli hlásené žiadne zranenia. Supercela, ktorá sa vytvorila nad mestom Waldeck, spôsobila obrovské škody, píšu Novinky.cz

Veľkosť krúp dosahovala priemer 5 centimetrov a silný vietor na mnohých miestach v krajine vyvracal a lámal stromy. Nemeckí meteorológovia predpovedali, že v priebehu troch hodín spadlo 80 až 100 litrov zrážok na jeden štvorcový meter. 

V západonemeckom meste Duisburg vyslobodili hasiči z áut v zaplavených uliciach viacero ľudí. V severonemeckom meste Braunschweig boli zaplavené obchody aj ulice, podobne ako aj v meste Kassel v strednej časti krajiny. V meste Hattersheim ležiacom neďaleko Frankfurtu nad Mohanom zase na autá a domy popadali stromy.

Domov
Zdieľať
Diskusia