Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
26. júna 2023, 20:45
Čas čítania 0:24

Naši susedia budú mať lacné potraviny s nulovou daňou až do konca roka 2023. Vláda v Poľsku predĺžila doterajšie opatrenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poľská vláda sa rozhodla predĺžiť nulovú daň na potraviny.

Poľská vláda predĺži nulovú sadzbu dane z pridanej hodnoty na vybrané druhy potravín do konca roka 2023. Oznámil to v pondelok premiér Mateusz Morawiecki. Nulová sadzba na niektoré základné potraviny, ako sú zelenina a mliečne výrobky, bola zavedená k 1. februáru a mala platiť do konca júna. 

Nulová sadzba DPA je súčasťou opatrení na zmiernenie dosahov vysokej inflácie, ktorá vo februári dosiahla 26-ročné maximum 18,4 %.

„Znižujeme dane všade, kde je to možné, aby poľské rodiny platili čo najmenej,“ napísal Morawiecki na sociálnej sieti. Cieľom vlády je chrániť obyvateľov pred zvyšovaním cien s dôrazom na kľúčové kategórie ako palivá, energie a potraviny, dodal premiér.

Poľsko
Zdroj: Pexels/Christian Naccarato, TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia