Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. júna 2023, 16:47
Čas čítania 0:24

EXTRÉMNE DAŽDE: V dvoch okresoch Slovenska hrozí prívalová povodeň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pre Košice a okolie.

V okresoch Košice-okolie a Košice hrozí prívalová povodeň. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu 2. stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

„Vzhľadom na spadnuté a očakávané zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ priblížili meteorológovia. 

Dodali, že intenzívny dážď môže vyvolať prechodný výrazný vzostup vodných hladín a rozvodnenie najmä malých tokov.

Búrky s krúpami môžu v utorok potrápiť najmä východ Slovenska. Prvý stupeň výstrah vydal SHMÚ do 18.00 h pre celý Košický a Prešovský kraj a pre niektoré okresy Banskobystrického kraja. Pre okres Košice-okolie platí výstraha druhého stupňa pred búrkami.

SHMÚ vydal na utorok 27. júna výstrahy druhého stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Košice a Košice-okolie.
SHMÚ vydal na utorok 27. júna výstrahy druhého stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Košice a Košice-okolie. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia