Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. júna 2023 o 17:08
Čas čítania 0:44

Podvodníci točia stovky eur na lístkoch na zápas Slovensko – Portugalsko. Lacný trik im ľahko prechádza

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nakupujte iba cez overené portály.

Futbaloví fanúšikovia sa tešia na septembrový zápas slovenskej reprezentácie proti Portugalsku. Vysoký dopyt využívajú podvodníci, s ktorými sa na internete roztrhlo vrece. Prví nešťastníci už prišli o stovky eur, varuje polícia na Facebooku.

Falošní predajcovia lístkov využívajú overenú taktiku. Po prijatí platby od záujemcu sa odmlčia a prerušia akýkoľvek kontakt. Podvedení ľudia prídu o stovky eur a svojich lístkov sa nedočkajú.

Podvodníci lákajú na nízke ceny

Policajti zaznamenali už dva prípady podvodných konaní. Prvá poškodená sa s neznámym na predaji lístkov dohodla cez telefón. Za dve vstupenky mu na účet previedla 180 eur. Podvodník sa po prijatí peňazí chvíľu vyhováral, no lístky aj tak neposlal. „Po odoslaní peňazí jej predajca napísal, že ešte pred zaslaním lístkov musí vybaviť na nich prepis mien. Poškodená sa však lístkov nedočkala,“ spresnili policajti. 

Ďalší muž sa najprv radoval z nákupu lístkov pre štyroch ľudí. Za lístky zaplatil 356 eur, lístkov sa však podobne ako prvá poškodená nedočkal. „Neznámy muž po zrealizovaní platby prestal s poškodeným komunikovať,“ uviedli policajti.

Polícia apeluje na ľudí, aby si na podvodníkov dávali pozor, nedali sa zlákať nízkymi cenami a lístky nakupovali iba cez overené portály. 

Domov
Zdieľať
Diskusia