Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. júla 2023 o 18:01
Čas čítania 0:31

MAPA: Na Slovensko prichádzajú extrémne horúčavy. Teploty sa vyšplhajú až na 35 stupňov Celzia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ varuje, že sa na naše územie blíži druhá vlna horúčav.

Na územie Slovenska sa blíži druhá vlna horúčav tohto roka. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to upozorňuje na sociálnej sieti. Počas leta bola podľa meteorológov zaznamenaná zatiaľ jedna krátka a nie veľmi výrazná vlna horúčav, ktorá trvala od 19. do 23. júna.

Na niektorých staniciach sa predpokladá vlna horúčav už v piatok 7. júla, na viacerých miestach to bude v sobotu 8. júla. „Pokračovať bude aj v ďalších dňoch, pričom v období od piatka do pondelka je minimálna pravdepodobnosť zrážok,“ podotýka SHMÚ.

V ďalších dňoch sa podľa meteorológov dostane do našej oblasti zo západnej Európy vlhší vzduch a pribudnú prehánky či búrky. Vzhľadom na vysokú teplotu (na juhozápade okolo 35 stupňov Celzia) a aj zvýšenú vlhkosť vzduchu možno podľa nich očakávať aj dusné počasie a veľmi teplé noci, ako aj vysokú tepelnú záťaž.

Predpoveď počasia na sobotu 8. júla 2023.
Predpoveď počasia na sobotu 8. júla 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia