Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. júla 2023 o 10:58
Čas čítania 0:37

Závažné zistenie v prípade študenta, ktorý podpálil školu v Bratislave. Ukázalo sa, že v osudný večer bol pod vplyvom alkoholu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Študent mal v krvi viac ako 1,2 promile alkoholu.

Policajní vyšetrovatelia odhalili nové skutočnosti v prípade požiaru v škole pre nadané deti, ku ktorému došlo 1. júla. Najnovšie zistenie ukázali, že študent bol pod vplyvom alkoholu vo chvíli, keď zakladal požiar, informujú TVnoviny.sk.

„V prípade prebieha prípravné konanie, pričom nateraz nebolo vznesené obvinenie žiadnej osobe. Na základe DNA testov došlo k stotožneniu osoby nájdenej zhorenej administratívnej časti školy. Súčasne je možné uviesť, že tejto osobe bol zistený alkohol v krvi viac ako 1,2 promile. Na ďalšie otázky nie je možné vzhľadom na štádium konania odpovedať,“ uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo. 

3. júla 2023 o 18:50 Čas čítania 0:53 Žiak, ktorý v Bratislave podpálil školu a zomrel, bol kamarátom vraha zo Zámockej. Chodievali spolu na rovnaké tréningy Žiak, ktorý v Bratislave podpálil školu a zomrel, bol kamarátom vraha zo Zámockej. Chodievali spolu na rovnaké tréningy

Motív študenta stále nie je známy

Školu podpálil v prvý prázdninový deň študent Benjamín, ktorý po budove rozlial benzín a následne ho zapálil. Do budovy prišiel pomocou skútra, ešte predtým však zapálil autá v požičovni vozidiel, kde brigádoval. 

Prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania a polícia doteraz vypočula niekoľkých svedkov. Nateraz však nie je známe, čo študenta motivovalo k podpáleniu budovy.

Bratislavské gymnázium zverejnilo fotografie z priestorov, v ktorých vypukol požiar.
Bratislavské gymnázium zverejnilo fotografie z priestorov, v ktorých vypukol požiar. Zdroj: Ľudia ľudom
Domov
Zdieľať
Diskusia