Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. júla 2023 o 18:50
Čas čítania 0:53

Žiak, ktorý v Bratislave podpálil školu a zomrel, bol kamarátom vraha zo Zámockej. Chodievali spolu na rovnaké tréningy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladík v škole nemal žiadne problémy a predmety absolvoval s hodnotením výborný. Z rovnakej školy pochádzal aj strelec, ktorý na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň v Bratislave zabil dve osoby.

Mladík v Bratislave cez víkend podpálil Školu pre mimoriadne nadané deti a gymnázium na Teplickej ulici a pri požiari zomrel. V škole narobil také obrovské škody, že momentálne ani nie je jasné, či bude schopná v septembri otvoriť svoje brány pre žiakov v novom školskom roku.

Podľa informácií Plus jeden deň ide o 18-ročného Benjamína, ktorý okrem gymnázia zapálil aj autá zaparkované na ulici, a škody narobil aj v autopožičovni na Pestovateľskej ulici, kde brigádoval. 

So strelcom zo Zámockej chodil na karate

Mladík v škole nemal žiadne problémy a predmety absolvoval s hodnotením výborný. Z rovnakej školy pritom pochádzal aj strelec, ktorý na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň v Bratislave zabil dve osoby. Podľa informácií tvnoviny.sk sa mladík kamarátil so strelcom a navštevoval s ním hodiny karate. 

Mladík sa podľa medializovaných informácií do budovy gymnázia dostal pomocou rebríka cez rozbité okno. Za cieľovú miestnosť si vybral zborovňu. Predtým ako sa celý incident stal, mladík podľa polície podpálil 14 áut v autopožičovni, kde brigádoval. Motív jeho činov nateraz zostáva záhadou.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Polícia začala v prípade trestné stíhanie. „V súvislosti s udalosťou, ku ktorej došlo v sobotu dňa 01. 07. 2023 v skorých ranných hodinách v priestoroch školy na Skalickej ulici v treťom bratislavskom okrese, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III začal trestné stíhanie za zločin poškodzovania cudzej veci a prečin usmrtenia,“ uvádza na sociálnej sieti.

škola pre mimoriadne nadané deti
Zdroj: Wikimedia Commons/Jirka23, CC-BY-SA 3.0,2.5,2.0,1.0.
Domov
Zdieľať
Diskusia