Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
14. júla 2023, 16:40
Čas čítania 0:43

Slováci si teraz môžu kúpiť unikátny kaštieľ pri Nitre, ktorý bol šľachtickým sídlom. Na cene sa s majiteľom vieš dohodnúť

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Ide o kultúrnu pamiatku, pričom v Beladiciach sa zachovali hneď tri kaštiele.

Na inzertnom portáli Reality.sk sa objavila zaujímavá ponuka. Majiteľ sa v inzeráte pokúša predať malebný barokový kaštieľ v obci Beladice v Nitrianskom kraji. Ide o historickú stavbu z konca 18. storočia, ktorá sa môže pýšiť rozlohou takmer 2 100 štvorcových metrov.

„Majestátny kaštieľ rodiny Szentivániovej, ktorý je kultúrnou pamiatkou, spolu s nádherným parkom, ktorý výrazne dotvára celkovú dominantu predmetnej nehnuteľnosti. S množstvom vzácnych a ojedinelých drevín, ako je Ginkgo biloba, 700-ročná lipa vyhlásená za národnú pamiatku,“ uvádzajú v inzeráte.

Bývalé šľachtické sídlo

Ponúkaná nehnuteľnosť je čiastočne zrekonštruovaná. Okrem budovy kaštieľa je v cene zahrnutý aj priľahlý pozemok s rozlohou necelých 22 000 štvorcových metrov.

Objekt slúžil až do roku 1945 ako šľachtické sídlo. Potom bol vyše pol storočia využívaný ako školské zariadenie. Od roku 2002 boli priestory kaštieľa domovom pre diagnostické centrum pre deti a mládež.

K atraktívnej ponuke zverejnil inzerent aj sériu fotografií, na ktorých možno pozorovať relatívne zachovaný stav interiéru a exteriéru budovy. Rozsiahla rekonštrukcia budovy by však pre nového majiteľa bola nevyhnutná. 

Ak ťa ponuka zaujala, viac sa o nej môžeš dozvedieť na tomto odkaze. Cena nehnuteľnosti nie je pevne stanovená.

Domov
Zdieľať
Diskusia