Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
20. júla 2023, 11:31
Čas čítania 0:31

Našli tri mŕtve medvede na diaľnici D1: odborníci objasňujú, čo sa mohlo stať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medvede pravdepodobne prešlo nákladné vozidlo.

Mŕtvu medvedicu s mláďatami nahlásili šoféri na diaľnici D1 pri Liptovskom Petre. Polícia zatiaľ netuší, čo presne ich smrť zapríčinilo, no predpokladajú, že ich pravdepodobne prešlo nákladné vozidlo, informujú Noviny.sk.

„To bola medvedica s dvomi tohtoročnými mláďatami. Boli už uhynuté, nejavili známky života, na krajnici ležali. Diaľnica je oplotená, natiahnuté na šponovacom drôte, tam ony dôjdu popod plot. Nie sú tam zabezpečené žiadne migračné trasy,“ povedal predseda PZ Svätojánska dolina Liptovský Ján Radovan Sokol.

Samica mala 9 rokov a približne 140 kilogramov a jej mladé mali približne pol roka. Pravdepodobne sa snažili dostať na druhú stranu cesty, pričom ich prešlo auto. Šofér, ktorý ich zrazil, však nehodu nenahlásil.

„Automobil tam nebol. Nejaký náves – ten šofér ani nevidel možno. Je tam kukurica, pšenica, medvedica prešla plot a skúšala ísť na druhú stranu,“ hádal Radovan Sokol.

medveď
Zdroj: Unsplash/Anna Tremewan
Domov
Zdieľať
Diskusia