Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. júla 2023, 10:30
Čas čítania 0:32

FOTO: Košická ZOO poteší návštevníkov novým zvieratkom. Je jediné na Slovensku, nikde inde ho neuvidíš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvieratko pochádza zo Strednej a z Južnej Ameriky.

V zoologickej záhrade v Košiciach otvorili nový pavilón Margaj, do ktorého umiestnili malú mačkovitú šelmu. Margaj pochádza zo Strednej a z Južnej Ameriky a pred vyhubením aj z Texasu. Košická zoo je jedinou na Slovensku, ktorá toto divoké zviera chová. 

„Väčšinu života trávi na strome. Pri zliezaní ide dole hlavou. Ďalšou zaujímavosťou je, že na konári dokáže visieť dole hlavou aj za jednu končatinu. Nohu v členku dokáže otočiť o 180 stupňov. Margaja, tiež ocelota veľkého a oncilu, ktoré patria do rovnakého rodu, v minulosti prenasledovali pytliaci kvôli kožušine. Vďaka jedinečnému vzoru patrí k najkrajším,“ opisujú zvieratko na webe zoologickej záhrady. 

Nový pavilón stál 304-tisíc eur a návštevníci ho môžu nájsť smerom po chodníku k antilopám a reštaurácii. Riaditeľ Erich Kočner však sľubuje, že toto je iba začiatok rozvoja zoologickej záhrady. V budúcnosti by ju chceli naďalej rozširovať. 

MargajMargajMargajMargaj
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia