Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
25. júla 2023, 11:09
Čas čítania 0:34

FOTOGALÉRIA: Takto požiar zlikvidoval les nad Bratislavou. Po plameňoch zostala obrovská spúšť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ neznáma.

Nočný požiar poriadne potrápil hasičov viacerých zborov pri Bratislave. V Malých Karpatoch niekoľko hodín horel les. Situácia je aktuálne stabilizovaná.

Podľa Hasičského a záchranného zboru na vrchu Veľký Javorník v katastri obce Svätý Jur v okrese Pezinok zasahovalo viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Záchranné zložky na sociálnej sieti uviedli, že požiar ohlásili krátko pred 22.30 h. „Rýchlo sa rozšíril na plochu s rozmermi 500 x 300 metrov. Požiarisko bolo rozdelené na dva zásahové úseky,“ uviedli na sociálnej sieti. Žiadne osoby neboli zranené.

Zásah komplikovali prírodné živly. Okrem silného vetra mali hasiči problém aj so suchým prostredím a ťažko dostupným terénom. „Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať krátko po 2.30 hod. Hasiči na mieste udalosti naďalej pracujú, vykonávajú hasiace práce, vyhľadávajú a dohášajú lokálne ohniská,“ informujú. Na mieste zasahovalo niekoľko hasičských útvarov, zborov a dobrovoľníkov z okolia. 

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ neznáma.

Hasičský a záchranný zborHasičský a záchranný zborHasičský a záchranný zborHasičský a záchranný zbor
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia