Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. júla 2023 o 11:11
Čas čítania 0:41

Generálny pardon má úspech. Sociálna poisťovňa pripomína detaily pre každého, kto sa chce uchádzať o oddlženie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rámci pardonu už oddlžila asi 65 % predpokladaných kandidátov.

Sociálna poisťovňa pokračuje pri oddlžovaní dlžníkov, ktorí spĺňajú podmienky generálneho pardonu. V rámci neho už oddlžila približne 65 % predpokladaných kandidátov. Základnou podmienkou generálneho pardonu na zaplatenie penále je zaplatenie celého dlžného poistného spred 1. júla 2022, a to do 31. augusta tohto roka. 


„Doterajší proces tejto legislatívnej zmeny, ktorá pomôže dlžníkom po splatení istiny zbaviť sa dlžného penále, považujeme za úspešný. Procesy sme nastavili a klientov o možnosti informujeme adresne, pravidelne, masovo a opakovane,“ povedal generálny riaditeľ SP Michal Ilko.

Generálny riaditeľ informoval aj o tom, že Sociálna poisťovňa tento mesiac prepočítala a zvýšila aj 1,75 milióna dôchodkových dávok. Zvyšuje aj minimálne dôchodky a prepočítava exekučné zrážky. V augustovom výplatnom termíne vyplatí po prvý raz SP aj všetky dôchodkové dávky spolu s doplatkom valorizácie za jún 2023. Rozmrazenie minimálnych dôchodkov sa týka 59 652 seniorov, z ktorých bude 4 052 poberať minimálny dôchodok po prvý raz.

25. októbra 2023 o 11:30 Čas čítania 1:23 KVÍZ: Chceš vedieť, ako bude vyzerať tvoj dôchodok? Odpovedz na otázky a zisti, čo ťa čaká KVÍZ: Chceš vedieť, ako bude vyzerať tvoj dôchodok? Odpovedz na otázky a zisti, čo ťa čaká

Valorizácia dôchodkov, ktorá reaguje na zvýšenie životného minima, vyústi do prepočtu exekučných zrážok z dôchodku. Dotkne sa približne 46 000 poberateľov dôchodku. SP zastaví exekučné zrážky 1 716 poberateľom.

Domov
Zdieľať
Diskusia