Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. júla 2023 o 8:50
Čas čítania 0:27

VIDEO: Na Kysuciach natočil medvedicu s piatimi mladými. Na Slovensku je to unikát, takýto počet mláďat je veľmi nezvyčajný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochranári sa s lesníkmi dlhodobo sporia o počte medveďov na Slovensku.

V obci Povina pri Kysuckom Novom Meste zachytil fotograf Dávid Ondreáš cez fotopascu medvedicu s piatimi mláďatami. Fotografovanie voľne žijúcich zvierat je pre Ondreáša veľkou vášňou, a tak sa svojím úlovkom okamžite pochválil na Instagrame, informuje Cas.sk.

Video zachytáva matku s piatimi mláďatami, čo je veľkou raritou, pretože medveď hnedý  najčastejšie máva iba dve mláďatá. Ich počet však môže kolísať od jedného až po štyri mláďatá, informuje Zásahový tím pre medveďa hnedého. Medvedica s piatimi mláďatami je preto mimoriadnou vzácnosťou. 

Medvede sú na Slovensku témou už niekoľko týždňov. Ochranári zverejnili štúdiu, podľa ktorej na našom území žije maximálne 1 200 kusov medveďa hnedého. Poľovníci však ochranárov dlhodobo kritizujú, pretože tvrdia, že medveďov je u nás násobne viac.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dávid Ondreáš 🐾 (@natureleader)

Domov
Zdieľať
Diskusia