Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. augusta 2023, 18:38
Čas čítania 0:33

Nebezpečné fekálne baktérie kontaminovali vodu na obľúbených plážach. Úrady zakázali kúpanie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kontaminované pláže v španielskom meste Alicante po niekoľkých dňoch sprístupnili pre návštevníkov.

Na juhu Španielska uzatvorili dve obľúbené pláže pri turistickom meste Alicante. Miestne úrady pri bežných kontrolách kvality vody na plážach Urbanova a San Gabriel zistili prítomnosť fekálnej baktérie. Kúpanie zakázali aj v oblasti, ktorá je prispôsobená pre psy, uvádza web El Espaňol.

Baktérie, ktoré sa nachádzali v mori, sú bežné pre fekálnu vodu. „Pri obvyklých kontrolách sme zaznamenali prítomnosť baktérie, ktorá sa bežne vyskytuje vo fekálnych vodách,“ uviedlo španielske ministerstvo životného prostredia. Úrady varujú návštevníkov oblasti aj pred plážami Centro a Playa Els Tossals, ktoré sa nachádzajú v blízkosti a môžu byť podobne znečistené. Zákaz kúpania vyhlásili pre rozšírenie zápalov tráviacej sústavy a gastroenteritídy.

Ďalšie kontroly

Príčinu znečistenia vyšetrujú úrady. Vodohospodári vylučujú, že znečistenie spôsobila čistička odpadových vôd, ktorá sa nachádza v oblasti San Gabriel. Kontaminované pláže po ďalších testoch otvorili. Úroveň baktérií bola podľa úradov na bežnej hodnote. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Wikipedia/Diego Delso
Domov
Zdieľať
Diskusia