Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
3. augusta 2023 o 21:10
Čas čítania 0:30

Zasiahne ich cyklón Circe. Obľúbenú dovolenkovú destináciu čakajú 3 extrémne náročne dni, toto očakávajú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Teploty v Taliansku prudko klesnú najmenej o desať stupňov Celzia a viaceré regióny zasiahnu búrky.

Taliansko čakajú od piatka tri dni extrémneho počasia, keď má podľa predpovedí krajinu zasiahnuť cyklón Circe. Prinesie búrky s prudkým lejakom a silným vetrom. TASR informuje podľa tlačovej agentúry ANSA.


Meteorológ Lorenzo Tedici z talianskeho portálu iLMeteo.it uviedol, že teploty prudko klesnú najmenej o desať stupňov Celzia. Búrky podľa predpovedí najprv zasiahnu regióny Ligúria, severné Toskánsko, Benátsko a Furlansko-Júlske Benátky.


Taliansko postihla minulý mesiac séria mimoriadnych horúčav, ale takisto aj niekoľko ničivých búrok. Záplavy a zosuvy pôdy v polovici mája po prudkých lejakoch pripravili o život 15 ľudí a spôsobili škody za miliardy eur.


Vedci upozorňujú, že vplyvom klimatickej krízy, spôsobenej emisiami skleníkových plynov ako výsledkom ľudskej činnosti, budú extrémne prejavy počasia častejšie a intenzívnejšie. Patria k nim vlny horúčav, obdobia sucha, extrémne silné búrky, krupobitia, prudký vietor a záplavy.

taliansko, záplavy
Zdroj: Rich Tea (Twitter)
Domov
Zdieľať
Diskusia