Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. augusta 2023, 20:50
Čas čítania 0:47

Tisíce Slovákov dostanú v októbri mimoriadny príspevok až 170 €. Táto skupina rodičov sa naň môže tešiť

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Nárok naň majú všetci rodičia, ktorých deti nastupujú do prvého ročníka základných škôl.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny vyplatia jednorazovo rodičom prvákov zvýšený prídavok na dieťa aj v tomto roku. Prídavok má pomôcť rodičom finančne zvládnuť nástup do prvého ročníka a s tým spojené náklady na zabezpečenie školských potrieb. Celková suma prídavku na dieťa, ktoré nastúpi v septembri do prvého ročníka, bude 170 eur, informovalo v stredu Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.


Poberatelia prídavkov na dieťa dostanú zvýšenú sumu v októbri automaticky, nemusia si podávať žiadosť. Pravidelný prídavok na dieťa vo výške 60 eur sa za september zvýši o 110 eur. 


Zvýšený prídavok na dieťa poskytujú úrady práce od roku 2019. Nárok naň majú rodičia detí, ktoré nastúpili prvýkrát do prvého ročníka základnej školy. Rodičovi takéhoto prváka vyplatí úrad práce popri riadnom, mesačne vyplácanom prídavku na dieťa aj jednorazovo zvýšený prídavok automaticky v mesiaci október.


Na jedno dieťa je príspevok poskytnutý iba raz a je priamo viazaný na nástup dieťaťa do školy. Údaje o nezaopatrených deťoch, ktoré nastúpili do 1. ročníka základnej školy, úrady získavajú z informačného systému ministerstva školstva. 

Mimoriadne jednorazové navýšenie sme zhrnuli v tabuľke:

RokVýška prídavku v €Mimoriadne jednorazové navýšenie v €Celková suma v €
202230,00106,33136,33
202360,00110,00170,00
 
Späť
Zdieľať
Diskusia