Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
19. augusta 2023, 9:51
Čas čítania 0:51

Zabil troch ľudí, dnes chodí do práce. Ako sa posunul prípad košického epileptika za volantom?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodič z Košíc vo februári tohto roka údajne dostal za volantom epileptický záchvat a zabil pri tom tri osoby. Prípad však dodnes nie je uzavretý a obvinený chodí do práce.

Rútil sa závratnou rýchlosťou a zabil troch ľudí. Za nehodu, ktorá sa odohrala v Košiciach 10. februára, údajne zodpovedá šéf realitnej kancelárie Ivan, ktorý vraj počas šoférovania dostal epileptický záchvat. To však mnohí brali iba ako účelovú obhajobu kvôli nižšiemu trestu. Píše o tom Plus jeden deň, ktorý oslovil obhajcu obvineného pre viac informácií. 

„Chodí do práce, samozrejme, v obmedzenom režime,“ uviedol Sergej Romža, obhajca obvineného, s tým, že sa stále čaká na znalecké posudky, jeden z odboru cestná doprava a druhý z elektrotechniky. Podľa neho sa však vyskytol jeden problém.

„Takmer dva mesiace trvalo, kým bolo možné vygenerovať z dátovej schránky auta relevantné údaje. Napríklad rýchlosť, či došlo k aktivácii bezpečnostných systémov, čas, ale aj záznam o celej dynamike deja jazdy a podobne. Napokon museli prísť zo zahraničia technici, oživiť auto a získať údaje. Na toto sa čakalo a tu to viazlo. Dnes už znalec intenzívne pracuje na zostavení posudku,“ vysvetlil Romža.

Spomenul, že unikátom v prípade je aj vypracovanie znaleckého posudku z odboru elektrotechnika: „Súvisí to s tým, že môj klient mal v čase, keď šoféroval, na ruke tzv. inteligentné hodinky a dáta z nich tiež veľa napovedia k prípadu.“

V závere dodal, že jeho klient sa opäť pokúsil osloviť pozostalých. Podľa jeho slov to niektorí chápali a ospravedlnenie prijali, iní ho odmietli.

Domov
Zdieľať
Diskusia