Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. augusta 2023, 15:30
Čas čítania 0:39

Na východe Slovenska sa šíri nebezpečné vírusové ochorenie. V meste zaznamenali už 29 prípadov, museli zrušiť festival

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hygienici zdôrazňujú dodržiavanie hygienických štandardov.

Celkovo 29 prípadov žltačky typu A evidujú k strede hygienici vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce. Začiatkom augusta bolo potvrdených osem prípadov tohto vírusového ochorenia.


„Nové prípady sa vyskytujú u dospelej populácie sporadicky roztrúsene v meste. Protiepidemické opatrenia vykonávame denne a priebežne,“ uviedla regionálna hygienička z Michaloviec Janka Stašková.


V súvislosti s blížiacim sa začiatkom školského roka plánujú písomne upozorniť zriaďovateľov škôl, aby organizačno-technickými opatreniami prispôsobili školské zariadenia aktuálnej epidemiologickej situácii.

Mesto muselo zrušiť festival

Hygienici zdôrazňujú dodržiavanie hygienických štandardov, hlavne správne umývanie rúk a čo najrýchlejšie absolvovanie lekárskeho vyšetrenia s cieľom vylúčenia VHA a následného očkovania proti ochoreniu. RÚVZ pripravil aj edukačný leták, ktorý bol distribuovaný mestu, lekárom a obchodným reťazcom.


Mesto na svojej webstránke aktuálne informuje o zrušení podujatia Lečofestival 2023. RÚVZ v Michalovciach z dôvodu zvýšeného výskytu ochorenia na VHA nariadil mestu zákaz organizovať hromadné podujatia.


„Ide o rozhodnutie, ktoré bolo vydané v záujme ochrany zdravia ľudí, a mesto Veľké Kapušany ako hlavný organizátor podujatia Lečofestival 2023 ho v plnej miere rešpektuje,“ uvádza radnica.

Michalovce, vražda
Erika pracovala ako sestra na urgentnom príjme. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Domov
Zdieľať
Diskusia