Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
26. augusta 2023 o 19:22
Čas čítania 0:33

Bizár z Banskej Bystrice: Psychiatrický pacient pri prevoze ukradol sanitku. So zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie voči 32-ročnému mužovi pre neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

Banskobystrickí policajti riešia veľmi kuriózny prípad. Psychiatrický pacient sa počas prevozu zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici, informovali policajti na Facebooku„K udalosti došlo v sobotu popoludní v Banskej Bystrici počas prevozu pacienta z psychiatrickej kliniky,“ priblížili.

Podľa polície sa pacient začal v sanitke správať agresívne. Dostal sa z bezpečnostných popruhov a ohrozoval zdravotníčku. Zdravotníčka v obave o svoje zdravie požiadala vodiča, aby zastavil. Obaja urýchlene opustili vozidlo, čo využil pacient. Sadol si na miesto vodiča a s otvorenými dverami a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici smerom na Zvolen.

Pacient sa zmocnil sanitky pri prevoze.
Pacient sa zmocnil sanitky pri prevoze. Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj


Na zjazde ho však už čakala policajná hliadka obvodného oddelenia Sliač, ktorej sa vozidlo podarilo zastaviť a samozvaného agresívneho vodiča záchranky spacifikovala, čím definitívne ukončila jeho jazdu. „Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla,“ dodali policajti na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia