Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
2. septembra 2023, 14:25
Čas čítania 0:39

Polícia našla u dvoch Slovákov veľké množstvo marihuany. Mohli z nich vyrobiť tisícky dávok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Polícia našla u dvoch Slovákov veľké množstvo marihuany. Mohli z nich vyrobiť tisícky dávok
Zdroj: Polícia SR – Trenčiansky kraj

V prípade dokázania viny obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Polícia informovala o zadržaní a vznesení obvinenia voči dvom mužom vo veku 30 a 26 rokov z okresu Trenčín. Dopustili sa závažného zločinu, konkrétne nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

30-ročný muž pestoval marihuanu najmenej od januára 2022. Údajne mal drogy nielen pre svoju vlastnú potrebu, ale aj na predaj. „Mladší z dvojice, 26-ročný muž, rovnako u seba neoprávnene prechovával omamnú látku – rastliny z rodu Cannabis a predával minimálne štyrom konzumentom drog,“ priblížila polícia. 

„Policajti z odboru kriminálnej polície z Trenčína mužov zadržali a na základe príkazu sudcu vykonali domové prehliadky u oboch obvinených s cieľom získania dôkazov o ich trestnej činnosti,“ dodala.

Kriminalistický a expertízny ústav PZ zhodnotil, že zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť minimálne 2 941 bežných jednorazových dávok drogy. Vzhľadom na to, že existuje dôvodná obava, že obvinení môžu pokračovať v trestnej činnosti alebo sa pokúsia ovplyvňovať svedkov, bol taktiež daný podnet na podanie návrhu na ich väzobné trestné stíhanie.



Domov
Zdieľať
Diskusia