Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
4. septembra 2023, 20:20
Čas čítania 0:41

Bratislava má prvý megatrolejbus. Už je známe, na ktorú linku ho nasadia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trolejbus je dlhý vyše 24 metrov, má dva harmonikové kĺby a kapacitu až 180 cestujúcich. Je vybavený modernou klimatizáciou, najnovšími informačnými a bezpečnostnými systémami a komfortným interiérom.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) v pondelok privítal v bratislavskom Depe Jurajov dvor svoj prvý zo 16 trojčlánkových „megatrolejbusov“. Podnik sa tak stal historicky prvým dopravcom na Slovensku aj v Česku, ktorý rozširuje svoj vozidlový park o tieto rekordne dlhé trolejbusy. Informoval o tom hovorca DPB Martin Chlebovec.


Vozidlá sú vyše 24 metrov dlhé, s dvoma harmonikovými kĺbmi a kapacitou až 180 cestujúcich, priblížil hovorca. Sú vybavené modernou klimatizáciou, najnovšími informačnými a bezpečnostnými systémami a komfortným interiérom. Majú takisto batérie na krátke vzdialenosti bez trolejového vedenia.


„Veľmi sa z toho teším, že sa nám s vedením dopravného podniku darí takáto veľká obnova a ekologizácia vozidlového parku. Atraktívna, kvalitná, ale aj ekologická mestská hromadná doprava je pre každodenný život v meste kľúčová,“ uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo.


Megatrolejbusy by mali byť nasadené na jeseň na linke 71, ktorá premáva medzi hlavnou stanicou, Miletičovou ulicou a Dolnými honmi. Vďaka nim sa kapacita prepravy na tejto linke zvýši o 20 percent. Megatrolejbusy teraz prejdú homologizačnými testami predtým, než budú zaradené do riadnej premávky s cestujúcimi.

Domov
Zdieľať
Diskusia