Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. septembra 2023, 20:25
Čas čítania 0:36

Tureckého zakladateľa podvodnej kryptoburzy odsúdili na 11 196 rokov väzenia. Sudca k nemu nemal žiadne zľutovanie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Faruka Fatiha Özera a jeho bratov odsúdili za finančné podvody. Svojim klientom spôsobili škodu vo výške viac než 12 miliónov eur.

Zakladateľa tureckej burzy kryptomien Faruka Fatiha Özera a jeho dvoch bratov odsúdili na 11 196 rokov väzenia za finančné podvody, pranie špinavých peňazí a založenie zločineckej organizácie, oznámila v piatok turecká tlačová agentúra Anadolu.


Prokurátori pôvodne požadovali pre tohto bývalého riaditeľa platformy na obchodovanie s kryptomenami Thodex 40 562 rokov vo väzení. Özer na súde uviedol, že „ak by zosnoval zločineckú organizáciu, nekonal by takto amatérsky“.


Jeho dvaja bratia Serap a Guven dostali po krátkom súdnom procese vo štvrtok rovnaký trest.

Klientov okradol o milióny

Özer ušiel z Turecka v apríli 2021. Zadržali ho minulý rok v Albánsku na základe medzinárodného zatykača vydaného Interpolom. Celkovo bratia Özerovci údajne spôsobili svojim klientom škodu v hodnote 356 miliónov lír (viac než 12 miliónov eur).


Turecko je známe udeľovaním mimoriadne vysokých trestov odňatia slobody. Tie sa zintenzívnili po zrušení trestu smrti v roku 2004, čo malo napomôcť pri snahe tejto krajiny vstúpiť do Európskej únie.

Faruk Fatih Özer
Zdroj: ibrahim Haskoloğlu (Twitter)
Domov
Zdieľať
Diskusia