Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
11. septembra 2023, 9:55
Čas čítania 0:37

Známa automobilka musela pozastaviť výrobu u našich susedov. Nemá komponenty, ktoré v závode nutne potrebuje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nateraz spoločnosť nevylučuje ani čiastočné obmedzenie výroby v Mladej Boleslavi.

Automobilka Škoda Auto od pondelka 11. septembra na týždeň dočasne postavuje výrobu v závode v Kvasinách v okrese Rychnov. Česká spoločnosť nevylučuje ani čiastočné obmedzenie výroby v Mladej Boleslavi. Dôvodom je výpadok dodávateľa v Slovinsku, ktorého výrobu zničili záplavy, informuje Nový Čas.

Podľa Jaroslava Povšíka, predsedu podnikovej rady Škoda Auto, sa obmedzenie týka všetkých modelov s výnimkou plne elektrického modelu Enyaq.

Slovinský dodávateľ Škode dodáva komponenty pre spaľovacie motory, ktoré aktuálne dokáže dodávať len v obmedzenom množstve. Závod bude dočasne namiesto 500 kusov Škody Enyaq vyrábať 550 kusov.

Problémy hlási aj Toyota

Situácia by sa mohla zlepšiť už onedlho, nateraz však spoločnosť nevylučuje ani čiastočné obmedzenie výroby v Mladej Boleslavi. 

Problémy s odstavením výroby však hlási aj kolínska automobilka Toyota. Tá musela od 22. augusta zastaviť výrobu v stredných Čechách.

Automobilku taktiež trápi výpadok komponentov, konkrétne plastových dielov od spoločnosti Novares CZ Zebrak, ktorej skladovacie priestory v Žebráku v okrese Beroun zničil v polovici augusta požiar.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Carlos Aranda
Domov
Zdieľať
Diskusia