Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
30. septembra 2023, 22:01
Čas čítania 0:45

Toto je prvý exit poll volieb 2023. Progresívne Slovensko je prvé, Smer tesne druhý, prekvapením je SNS aj Republika

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Televízia Markíza musela pre stále prebiehajúce moratórium zverejniť exit poll bez názvov strán.

Televízia Markíza prináša prvý exit poll v spolupráci s agentúrou Focus. Pre predĺženie moratória do 22.45 h zverejnila „slepý“ exit poll, v ktorom nemôže priradiť volebné výsledky ku konkrétnym názvom strán.

Moratórium do 22.45 h museli predĺžiť, pretože vo volebnej miestnosti v považskobystrickej mestskej časti Považské Podhradie zomrel po kolapse 78-ročný volič. Volebnú miestnosť museli úplne uzavrieť na 45 minút.

Povolebný prieskum exit poll je jeden z najpresnejších typov prieskumov. Agentúra Focus mala od rána v teréne po celom Slovensku približne 500 anketárov, ktorí vyzberali dáta od 20-tisíc voličov.

Počas celého večera budeme sledovať priebeh predčasných parlamentných volieb v článku naživo. Prečítaj si všetky dôležité informácie z volebných miestností, štatistiky a výsledky na jednom mieste.

Progresívne Slovensko volilo podľa Focusu 23,5 % ľudí, Smer-SD 21,9 % a na treťom mieste skončila strana Hlas-SD s 12,2 % hlasov. Do parlamentu by sa dostali ďalšie štyri strany s výsledkami 8 % pre OĽaNO a priatelia, 6,4 % pre SaS, 6,0 % by získala Republika a 5,3 % strana KDH.

Výsledky však ukazujú aj to, že mnoho strán skončilo mimo parlamentu s výsledkami. SNS by získala 4,4 %, Aliancia 4,3 % a 3 % by získali Demokrati. 

 Možné koalície podľa exit pollu

Domov
Zdieľať
Diskusia