Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
2. októbra 2023, 17:00
Čas čítania 0:43

Ficov exminister prezradil, prečo Pellegrini nakoniec zloží vládu so Smerom. Spája ich vraj najdôležitejší spoločný záujem

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý podpredseda Smeru Marek Maďarič si myslí, že Hlas sa napokon rozhodne pre koalíciu so Smerom.

Bývalý člen Smeru Marek Maďarič pre RTVS uviedol, že Hlas podľa neho napokon skončí vo vláde so Smerom. Podľa exministra kultúry je pritom Peter Pellegrini „v najlepšej pozícii“ a od Roberta Fica si môže počas rokovaní vyžiadať prakticky všetko, čo bude chcieť.

„On je v luxusnej pozícii a môže si vypýtať, čo chce,“ uviedol Maďarič v relácii Z prvej ruky. Zároveň si myslí, že mu šéf Smeru môže ponúknuť rôzne funkcie. Dôležitým faktorom budú podľa Maďariča aj spoločné záujmy, ktoré Hlas a Smer majú.

Pellegrini môže z rokovaní vyjsť ako premiér

„Tak ako ľudia z okruhu Smeru, tak aj vysokopostavení ľudia z okruhu Hlasu boli vyšetrovaní, obvinení a je tu spoločný záujem v oboch stranách odstaviť alebo vymeniť policajného prezidenta, špeciálneho prokurátora,“ priblížil Maďarič.

Vyšetrovanie korupcie pritom považuje „za jeden z rozhodujúcich momentov“, na základe ktorých sa nakoniec šéf Hlasu rozhodne ísť do koalície so Smerom.

V hre však stále môže byť aj premiérske kreslo, o ktoré Pellegrini v predvolebných diskusiách prejavil záujem. Z vyjadrení šéfov Hlasu a Smeru však nateraz nie je zrejmé, či by mohlo k ponuke postu predsedu vlády dôjsť.

Bývalý člen Smeru Marek Maďarič si myslí, že Hlas nakoniec pristúpi na vytvorenie koalície so Smerom.
Bývalý člen Smeru Marek Maďarič si myslí, že Hlas nakoniec pristúpi na vytvorenie koalície so Smerom. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia