Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. októbra 2023 o 15:28
Čas čítania 0:33

Tisícky Slovákov dostanú v októbri od štátu o 110 € viac. Nárok na príspevok však majú iba jeden mesiac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Suma sa zvýši automaticky.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny vyplatia jednorazovo rodičom prvákov zvýšený prídavok na dieťa. Prídavok má rodičom pomôcť pri nákupe školských potrieb. Celková suma prídavku na dieťa, ktoré nastúpi v septembri do prvého ročníka, bude 170 eur, informovalo v stredu Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Účelom tzv. ceruzkovného je pomôcť rodičom finančne zvládnuť nástup dieťaťa do prvého ročníka a s tým spojené náklady na zabezpečenie školských potrieb,“ píše ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny na sociálnej sieti.

Poberatelia prídavkov na dieťa dostanú zvýšenú sumu v októbri automaticky, nemusia si podávať žiadosť. Pravidelný prídavok na dieťa vo výške 60 eur sa za september zvýši o 110 eur.

Rodičia majú nárok na takýto príspevok iba raz a je viazaný na nástup dieťaťa do školy. Údaje o nezaopatrených deťoch, ktoré nastúpili do 1. ročníka základnej školy, úrady získavajú z informačného systému ministerstva školstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia