Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
6. októbra 2023, 15:28
Čas čítania 0:50

Slovákov dnes zaskočila cena na čerpacích staniciach. Cena benzínu aj nafty po dlhšom čase príjemne poteší

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny cien pohonných hmôt sa dotkli nielen benzínu, ale aj nafty.

Trend zlacňovania pohonných hmôt na čerpacích staniciach na Slovensku pokračuje aj na konci týždňa. Dobrou správou pre vodičov je, že na pumpách teraz natankujú lacnejšie nielen benzín, ale aj naftu. Za diesel si však na čerpacích staniciach v porovnaní s benzínom stále na Slovensku vodiči priplatia.

Ešte v stredu 4. októbra na trhu pohonných hmôt došlo k nečakanému zlacňovaniu. Ceny 95-oktánového benzínu sa pritom v strede týždňa pohybovali na úrovni 1,68 eura za liter, zatiaľ čo liter nafty vyšiel motoristov na slovenských cestách až 1,738 eura.

Zlacňovanie pohonných hmôt však nepoľavilo ani na konci týždňa. Vodiči dnes na čerpacích staniciach môžu pozorovať ešte výhodnejšie nastavenie cien benzínu a nafty.

Zlacňovanie ovplyvňujú ceny ropy

Liter 95-oktánového benzínu natankujú vodiči na pumpách za približne 1,645 eura. Oproti strede 4. októbra ide o zlacnenie o viac ako 3 centy. Dôvod na radosť majú aj vodiči dieselových motorov, ceny nafty sa totiž aktuálne pohybujú na úrovni 1,693 eura za liter.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Nečakané zlacňovanie na pumpách spôsobujú najmä prívetivé ceny na ropnom trhu. Ceny ropy síce v piatok mierne vzrástli, za celý týždeň však smerujú k najvýraznejšiemu poklesu od marca tohto roka.

Náladu ovplyvnil výpredaj na americkom dlhopisovom trhu, keď investori reagovali na najnovšie spory v americkom Kongrese spojené s výdavkami a rýchlo rastúci rozpočtový deficit.

Ceny pohonných hmôt na čerpacej stanici Slovnaft v piatok 6. októbra 2023.
Ceny pohonných hmôt na čerpacej stanici Slovnaft v piatok 6. októbra 2023. Zdroj: Refresher news
Domov
Zdieľať
Diskusia