Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vincenc Novák TASR
8. októbra 2023, 19:33
Čas čítania 0:31

FOTO: Vojna v Izraeli si už vyžiadala viac ako 600 mŕtvych. Drastické zábery ukazujú druhý deň bojov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Už druhý deň sa Izrael nachádza vo vojnovom stave. V sobotu ráno začali palestínski radikáli rozsiahly raketový útok z pásma Gazy. Izraelská armáda v reakcii začala rozsiahlu odvetnú operáciu. Konflikt si na oboch stranách už vyžiadal stovky mŕtvych.

Okrem rakiet vyslali teroristi z hnutia Hamas na územie židovského štátu aj ozbrojené komandá. Tie sa na niekoľkých miestach dostali do konfliktu s izraelskou armádou a políciou. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo svojom prejave uviedol, že jeho krajina je vo vojnovom stave, a radikálom odkázal, že za svoje činy zaplatia cenu, akú ešte nevideli. 

V médiách sa objavili aj správy o civilistoch, ktorí sú palestínskymi radikálmi unášaní na územie pásma Gazy. V blízkosti hraníc Izraela s Gazou prebieha rozsiahla evakuácia, ktorej cieľom je dostať do bezpečia tamojších obyvateľov. 

Bilancia počtu obetí naďalej narastá. Na izraelskej strane si konflikt vyžiadal už viac ako 600 mŕtvych. Od sobotňajšej noci toto číslo vzrástlo zhruba o 300. Izraelská vláda už aktivovala článok 40 tamojšieho zákona, ktorým krajinu oficiálne uviedla do vojnového stavu.  

Nasledujúca galéria obsahuje drastické zábery.

Izrael Izrael Izrael Izrael
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia