Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
10. októbra 2023, 11:39
Čas čítania 0:42

Na Slovensku prestali klesať ceny bytov. V tomto krajskom meste za pár mesiacov narástli až o 12 %, rozdiely sa prehlbujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa vytvárajú veľké cenové rozdiely medzi novými a starými bytmi.

Najnovšie dáta ukazujú, že pokles cien bytov je na konci a ceny sa stabilizovali. Najväčší rozdiel je aktuálne v cenách starých a nových bytov, pričom ceny starých bytov neustále klesajú, zatiaľ čo ceny nových bytov narastajú. 

„Narastá rozdiel medzi staršími bytmi, ktorých ceny klesajú viac, a novostavbami, ktoré si svoju hodnotu držia, resp. v niektorých novších projektoch aj rastú. Vidieť tiež rozdielny vývoj podľa lokalít. Je to signál, že trh už v niektorých častiach Slovenska našiel rovnováhu a stabilizoval sa“ hovorí Michal Pružinský, analytik portálu Nehnuteľnosti.sk.

Najviac stúpajú ceny trojizbových a väčších bytov. Medzikvartálne najviac stúpla cena väčších bytov v Trnavskom kraji, a to až o 12 %, v Košiciach zase o viac ako 4 %. Centrum Bratislavy odolávalo zdražovaniu bytov celý rok. Ceny väčších bytov v Bratislave I vzrástli medzikvartálne o 2,14 %, no medziročne až o 16,87 %.

„Cena 3-izbových bytov v centre Bratislavy neklesá ani v krízových obdobiach.
Majitelia týchto nehnuteľností vedia, že skupina prémiových zákazníkov je
stabilná a dostatočne veľká. Ukazuje sa to aj na cenovkách novohlásených projektov
v tejto časti mesta, ktoré opäť atakujú rekordné úrovne,“ dodal Michal Pružinský.

panelák
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia