Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
10. októbra 2023, 10:24
Čas čítania 0:51

VIDEO: Takúto spúšť zanechalo zemetrasenie v Humennom. Triasla sa celá predajňa drogérie, otrasy spôsobili aj výpadky energie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výpadky elektriny evidujú v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov.

Východoslovenská distribučná nezaznamenala rozsiahlejšie poškodenie elektroenergetických zariadení vplyvom pondelkového zemetrasenia. Celkovo došlo k ôsmim poruchám, a to len na úrovni nízkeho napätia.

Dotklo sa to obyvateľov niektorých obcí v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. Pre TASR to povedala hovorkyňa VSD Andrea Forbergerová s tým, že pri doterajších kontrolách zistili aj posunutie transformátorov.

„Zasiahnuté výpadkom elektriny boli odberné miesta v obciach Turcovce (okres Humenné) a Vyšný Hrabovec (Stropkov),“ uviedla s tým, že v obciach Soľ, Benkovce, Holčíkovce a Rafajovce v okrese Vranov nad Topľou, ako aj v Jankovciach a Víťazovciach v Humenskom okrese boli bez elektriny len jednotlivci. Ako spresnila, k skratom na elektrickom vedení došlo po tom, ako zemetrasenie rozkývalo vodiče.

„Pohotovostné tímy VSD boli okamžite v teréne, aby bola distribúcia elektriny obnovená, najčastejšie stačilo vymeniť poistky. Vo včasných ranných hodinách bola nezásobená ešte chatová oblasť v Holčíkovciach, kde dôjde k obnoveniu distribúcie elektriny v priebehu dnešného dňa,“ dodala.

Zemetrasenie poškodilo domy aj predajne

Silné zemetrasenie spôsobilo škody na mnohých domoch aj predajniach. Predajňa v Humennom zverejnila video, ktoré zachytáva celý priebeh zemetrasenia v predajni.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa nachádzalo v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia