Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
11. októbra 2023 o 10:33
Čas čítania 0:48

VIDEO: Slovák natočil 14-minútové video zo stretu s medvedicou a troma mladými. Takto sa mu z lesa podarilo uniknúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dobrodruh a fotograf sa do lesa vybral práve so zámerom natočiť medvede.

Známy slovenský vloger a fotograf Viktor Čech z kanálu Turiecfoto zverejnil na platforme Youtube video zo stretnutia s medvedicou a jej troma mláďatami. Tento 14-minútový vlog zachytáva nielen samotné stretnutie, ale aj mužovu reakciu na bezprostrednú blízkosť šelmy.

Čech však zatajil konkrétnu lokalitu, kde na medvede narazil. V opise videa priznáva, že sa do prírody vydáva cielene za adrenalínom pozorovať medvede. Z videa vyplýva, že medvediu rodinku, ktorú stretol, už poznal zo svojich minulých dobrodružstiev.

„Prišiel som na lokalitu. Hneď ma zaujal od porastu vysekaný úsek pod elektrickým vedením a vedel som, že tam aj budem fotiť, no pošiel som ešte 500 metrov ďalej po lesnej ceste, reku, že čo ak náhodou... Nakoniec som sa otočil a vrátil sa pod vedenie. Odbočil som z lesnej cesty a prešiel možno 100 metrov k prvému stĺpu, odkiaľ som mal vynikajúci výhľad smerom dole a aj hore vyššie lesom,“ píše dobrodruh.

Čech z Turiecfoto priznáva, že stretnutie ho rozrušilo a dostať sa z lokality stretu si vyžadovalo strategický postup. „Musel som tam teda čakať, čo sa bude diať, a dávať pozor... asi po 15 minútach sa sprava objavilo kričiace mláďa utekajúce za mamou. To som využil a prešiel som po lesnej ceste naspäť, odkiaľ som prišiel... Uff...,“ zakončuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia