Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. októbra 2023, 15:55
Čas čítania 0:24

Polícia rieši volebnú korupciu v rómskych osadách: Rozdávali 30 € za voľbu kandidáta, sľubovalii 500 € za účasť vo voľbách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia obvinila z volebnej korupcie troch ľudí, podplácali voličov v osade.

Polícia v súvislosti so septembrovými parlamentnými voľbami obvinila tri osoby pre prečin volebnej korupcie. Podstatou obvinenia je podplácanie voličov v rómskej osade v Trebišove, uviedol odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

„Tri obvinené osoby v štyroch prípadoch poskytli úplatok vo výške 30 eur a v jednom prípade ponúkli úplatok vo výške 30 eur za to, že podplácané osoby budú voliť konkrétneho kandidáta na poslanca Národnej rady SR,“ priblížila polícia.

Polícia preveruje aj tri prípady možnej volebnej korupcie v rómskych osadách týkajúce sa sľubovania 500 eur osobami reprezentujúcimi konkrétnu politickú stranu. „Doposiaľ sa operatívnou činnosťou takéto informácie nepotvrdili,“ dodalo policajné prezídium.

predčasné parlamentné voľby 2023
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík
Domov
Zdieľať
Diskusia