Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
18. októbra 2023, 6:45
Čas čítania 0:38

Youtube zatočí so všetkými, ktorí sledovali videá s Adblockom bez reklám. Po novom majú smolu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Youtube špekulantom klepol po prstoch. Zrušil im dlhoročné bezplatné obchádzanie reklám.

Mnohí ľudia využívajú pri sledovaní Youtubu videí Adblock, teda blokátor reklám. Pozeranie videí bez reklám je síce pohodlnejšie, no platformy prichádzajú o zisk. Spoločnosť sa tak rozhodla prísť s novým riešením a zatočiť so špekulantmi. O tom, že Youtube novinku testuje, informoval portál The Verge ešte v júni tohto roku. 

Bez otravných reklám si videá doposiaľ prehrávali iba používatelia, ktorí si zaplatili prémiové členstvo za 7,19 eura na mesiac alebo si zadarmo stiahli Adblock. Druhá skupina používateľov to bude mať komplikovanejšie. Youtube im po novom zobrazí upozornenie o tom, že im s Adblockom umožní prehratie iba troch videí. Ak ani potom Adblock nevypnú, ďalšie videá si nebudú môcť pozrieť vôbec. 

Youtube novinku podľa všetkého už uviedol do praxe. Používatelia sa totiž na sociálnych sieťach vo veľkom sťažujú a priznávajú, že im klepol po prstoch a zrušil dlhoročné bezplatné obchádzanie reklám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia