Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
18. októbra 2023 o 11:28
Čas čítania 0:53

Jeden z najbohatších Slovákov plánuje odchod z krajiny. Dôvodom je Ficova vláda

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Eset na Slovensku držia investície aj dlhodobé ciele. Podnikateľ však seriózne uvažuje nad odchodom z krajiny. Dôvodom sú osobné útoky na firmu, ktoré sa údajne nevyhli ani jeho príbuzným.

Podnikateľ Miroslav Trnka z firmy Eset plánuje odchod zo Slovenska. Dôvodom je aktuálna politická situácia a opätovný návrat Roberta Fica, resp. strany Smer-SSD do vlády, píše Pluska. 

Trnka dlhodobo kritizuje narážky členov Smeru na adresu Esetu. „Keď počúvate slovník pána Fica a jeho pomocníka Blahu, tak čo by ste očakávali, keby sa zmocnili moci v štáte? Asi by sme tu ďalej nemohli fungovať. Eset má na Slovensku väčšinu vývojárov, v Bratislave si chce postaviť veľký kampus. Nebolo by preňho jednoduché odísť,“ povedal Trnka pred takmer rokom v rozhovore pre denník SME s tým, že firma zváži odchod zo Slovenska v prípade opätovného nástupu Smeru do vlády. 

Po takmer roku sa situácia zmenila. Voľby síce vyhral Smer, no Eset odchod z krajiny neplánuje aj vzhľadom na svoje ďalšie investície v tejto oblasti. 

Trnka zo Slovenska odchádza 

Eset je jednou z najziskovejších firiem na Slovensku a u nás ju držia investície aj dlhodobé ciele. Jej zakladateľ a spolumajiteľ však seriózne uvažuje nad odchodom z krajiny. Dôvodom sú osobné útoky na firmu, ktoré sa údajne nevyhli ani jeho príbuzným.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Celý kontext mojej odpovede bol, že ak budú lživé útoky na firmu, ale aj na mňa a moju rodinu pokračovať a títo politici sa dostanú k moci, budem zvažovať odchod zo Slovenska. Ja ako fyzická osoba sa z tohto dôvodu naozaj plánujem zo Slovenska odsťahovať,“ konkretizoval Trnka pre Plusku. 

Miroslav Trnka
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia