Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
19. októbra 2023, 10:33
Čas čítania 0:37

AKTUÁLNE: Prezidentka odmieta vymenovať Huliaka za ministra životného prostredia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Huliaka prezidentka odmietla vymenovať.

Prezidentka Zuzana Čaputová oznámila, že Rudolfa Huliaka nevymenuje za ministra životného prostredia napriek jeho nominácii na túto funkciu zo strany SNS. Informuje o tom Denník N

Šéfa Smeru Roberta Fica preto požiadala, aby jej predložil nového kandidáta na tento ministerský post. Ostatné nominácie na ministrov však akceptovala. Teraz bude čakať na meno nového nominanta, aby mohla pristúpiť k vymenovaniu vlády.

„Prezidentka má svojimi rozhodnutiami zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov. Riadny chod ministerstva životného prostredia nemôže zabezpečiť človek, ktorý svojimi vyjadreniami neguje dlhodobo platnú environmentálnu politiku tohto štátu a medzinárodné záväzky, ktorými je Slovenská republika viazaná,“ hovorí Čaputová vo svojom stanovisku.

Ministerstvo podľa prezidentky nemôže viesť človek, ktorý popiera klimatickú krízu, ale ani osoba, ktorá by sa s názorovými oponentmi chcela vyrovnať násilným spôsobom.

„Nemôže viesť a reprezentovať rezort, ktorého hlavnou úlohou je v zmysle zákona práve ochrana prírody a krajiny a klimatického systému Zeme,“ konštatuje s tým, že „jeho vymenovanie by nedávalo záruku riadneho chodu tohto ústavného orgánu“.

Rudolf Huliak.
Rudolf Huliak. Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia