Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. októbra 2023 o 7:10
Čas čítania 0:44

Na Slovensku dnes zažijeme abnormálne počasie, aké tu dlho nebolo. Teploty vystúpia na 25 °C, no dorazí silná víchrica Wolfgang

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Silný vietor bude dosahovať na niektorých miestach rýchlosť až 40 m/s.

Slovensko v piatok zasiahne víchrica Wolfgang, ale bude aj mimoriadne teplo. Najskôr udrie dnes predpoludní na juhozápade krajiny, pričom nárazový vietor bude dosahovať rýchlosť 20 m/s, informuje o tom imeteo.sk. Na západnom Slovensku bude nárazový vietor dosahovať rýchlosť 25 m/s, no miestami môže byť táto rýchlosť vetra ešte vyššia.

Najsilnejší vietor bude na horách, kde bude fúkať rýchlosťou až 30 až 40 m/s. Silný vietor nás potrápi približne do soboty. Víchrica sa vo štvrtok nachádzala nad územím Škótska a Dánska a postupne sa presúvala smerom k nám. V niektorých krajinách očakávajú meteorológovia rýchlosť vetra v nárazoch až 100 km/h.

Príliv abnormálneho tepla a búrok

Slovákov v piatok okrem silného vetra prekvapí aj príliv tepla. Teploty sa budú pohybovať od 17 až do 23 °C. Na západnom Slovensku sa môžu dokonca vyšplhať až na hranicu 25 °C.

V druhej polovici októbra nejde o bežný jav. Tieto teploty blížiace sa k hranici 25 °C sa v porovnaní s dlhodobým normálom na toto obdobie roka líšia miestami o 8 až 12 stupňov, takže koniec októbra bude na Slovensku abnormálne teplý. Cez víkend sa v niektorých častiach Slovenska objavia búrky a dážď. 

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia